حجت الاسلام سید محسن محمودی در گفتگو با خبرنگار مهر، توبه و استغفار برای آمرزش گناهان و تلاش برای داشتن تقوای دل را مهمترین نکاتی عنوان کرد که باید در زندگی روزمره به آن توجه شود.
دعاى روز بیست و سوم ماه مبارک رمضان
اَللّهُمَّ اغسِلْنی فیهِ مِنَ الذُّنُوبِ، وَ طَهِّرْنی فیهِ مِنَ العُیُوبِ، وَامْتََحِنْ قَلْبی فیهِ بِتَقْوَى القُلوُبِ، یا مُقیلَ عَثَراتِ المُذْنِبین.َ
ای خدا، در این روز مرا از گناهان پاکیزه گردان و از هر عیب و نقص پاک ساز و دلم را در آزمایش، رتبه دلهای اهل تقوی بخش؛ ای چشم پوش لغزشهای گناهکاران.
وی گفت: تأثیر آلودگی های گناه در ظاهر و روح و روان انسان یکی از مسائلی که باید به آن توجه شود؛ باید در ماه رمضان که میهمان سفره الهی هستیم با دلی پاک به این میهمانی برویم.
امام جمعه موقت ورامین اضافه کرد: بدیهی است اگر کسی در معصیت خدا و پیامبر(ص) اصرار بورزد و حدود الهی را رعایت نکند، گرفتار آتش جهنم می شود و این وعده صریح خداوند است.
توصیه به اعتراف و مقصر دانستن خویش در گناه
وی عنوان کرد: در روایات آمده برای پاک شدن از گناهان بایستی در پیشگاه خدا اقرار و اعتراف به گناه کنیم، لازم نیست در پیشگاه بنده خدا دست به اعتراف بزنیم، اعتراف به گناهان و مقصر دانستن خویش به خصوص در شبهای قدر بسیار توصیه شده است.
حجت الاسلام محمودی افزود:امام صادق(ع) فرمود: "به خدا قسم بنده از گناه خارج نمی شود مگر با اقرار بر گناه"، انسان باید معترف باشد تا مورد آمرزش قرار بگیرد، باید توبه و استغفار کند تا گناهانش آمرزیده شود.
توبه از درهای رحمت الهی است
وی با تأکید بر اینکه "توبه از درهای رحمت الهی است"، یادآور شد: امام باقر(ع) فرمودند: "کسی که از گناه توبه می کند مانند کسی است که اصلاً گناهی مرتکب نشده است.
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: نکته مهم این است که توبه باید حقیقی باشد، یعنی پشیمان واقعی و در پی جبران باشیم، این توبه قطعاً مورد آمرزش قرار می گیرد.
اعمالی که از بین برنده گناهان است
وی به اعمالی که از بین برنده گناه است اشاره و گفت: خوبی ها، بدیها را از بین می برد، اقامه نماز نیز بر پاک شدن گناه مؤثر است؛ چه زیباست که انسان با نماز، عبادت، خضوع و خشوع، خود را تطهیر کند چرا که نماز موجب می شود گناهان از بین برود.
حجت الاسلام محمودی افزود: نماز و قرائت قرآن نیز از جمله مواردی هستند که در پاک شدن گناه تأثیرگذارند؛ بسیار توصیه شده که سوره قدر را با صدای بلند بخوانید؛ همچنین انجام حج و عمره نیز گناهان را پاک می کند، منتهی نباید در این زیارتها دچار چشم و همچشمی شویم و به آن جایگاه و وظایف اصلی توجه نکنیم.
حج پاداش جنت و عمره کفاره هر گناه است
وی با اشاره به اینکه "حج پاداش جنت و عمره کفاره هر گناه است"، اظهار داشت: زیارت امام حسین(ع) گناهان را پاک می کند و بسیار مشاهده شده که خواندن این زیارت در هر مناسبتی از مناسبتهای مهم یکی از اعمال توصیه شده است.
امام جمعه موقت ورامین افزود: همچنین همچنین برخی بیماریهایی که انسان دچار آن می شود برای تطهیر از گناه است، به طوری که امام رضا(ع) فرمودند: "بیماری برای مؤمن پاکیزگی و رحمت می آورد و برای کافر عذاب و لعنت می آورد".
وی شهادترا عاملی دیگر برای پاک شدن از گناه عنوان کرد و گفت: پیامبرگرامی اسلام(ص) فرمودند: "شهید وقتی به شهادت می رسد تمام گناهانش آمرزیده می شود"؛ همچنین تشییع جنازه مؤمن نیز انسان را از گناه دور می کند.
زبان را به صلوات عادت بدهیم زیرا در پاک شدن گناهان مؤثر است
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان تهران اضافه کرد: صلوات فرستادن بر پیامبر(ص) و آل او، گناهان را پاک می کند، به جای حرفهایی مانند غیبت، تهمت، سخن چینی و ... زبان را به صلوات عادت بدهیم.
وی عنوان کرد: امام رضا(ع) فرمودند: "کسی که نمی تواند کاری کند که گناهانش پاک شود، زیاد صلوات بفرستد".
ادای حق الناس از تمامی اعمال مهم تر است
امام جمعه موقت ورامین ادامه داد: انفاق در راه خدا، کفاره گناهان بزرگ است البته درست است که این اعمالی که ذکر شد در پاک شدن گناه تأثیرگذار است اما در کنار این اعمال باید حق الناس را ادا کند.
وی با تأکید بر اینکه "کسی که اهل تکبر، ریا و بد دهانی است، زندگی دنیا و آخرت خود را بر باد می دهد"، بیان داشت: از خدا می خواهیم عیوب را از ما پاک کند؛ اگر بدانیم این عیوب چقدر در سرنوشت ما اثر دارد، خودمان اقدام می کنیم و خدا نیز توفیق خواهد داد.
حجت الاسلام محمودی یکی از کارهایی که موجب نزول رحمت بر انسان می شود را تعلیم ارزشهای اخلاقی و دینی عنوان کرد و افزود: کسانی که در نظام تعلیم و تربیت کار می کنند قدر خود را بدانند، مقام والایی در پیشگاه خدا دارند و بدانند اگر ارزشهای اخلاقی و دینی را تعلیم دادند مقام عظیمی در پیشگاه خداوند دارند.
مقدمه تقوای اعضا و جوارح، تقوای دل است
وی اظهار داشت: فراز دیگر دعا اشاره به تقوای دل دارد؛ تقوای دل یعنی نگهداشتن دل از وسوسه های شیطانی، اگر دل تقوا داشت، اعضا و جوارح نیز متقی می شود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان تهران افزود: در آیه شریفه سوره حج آمده است: "هر کس شعائر دین خدا را بزرگ و محترم بدارد این از ویژگی های دلهای باتقوا است".
وی عنوان کرد: شرکت در اعمال دینی مثل شرکت در سوگواری ائمه اطهار(ع) و جشن میلاد آنها نشانه تقوای دل است، انسانی که تقوای دل دارد، احساس مسئولیت می کند و با ارزشها و اولیای الهی مرتبط می شود.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فراز پایانی دعا افزود: از بخشش گناهان ناامید نشوید، خدا پذیرنده عذر و لغزشهای گناهکاران است، اما باید با خداوند دوست باشید، به سمتش بروید و در همه حال از او کمک بگیرید.
نظر شما